Eind september heb ik een 100 x 150 mm filterset besteld op ebay van het merk Zomei. Deze set bestaande uit 

 

  • Filterhouder
  • ND 2 filter
  • ND 4 filter
  • ND 8 filter
  • ND 4 softgrad
  • 77 mm Ring
20161021_144558-custom

 

Allereerst chapeau voor de verpakking, alles zat in aparte doosjes en de filters zaten daarnaast nog in mooie pouches van een mooie stevige kwaliteit, de filterhouder ziet er solide uit en voelt ook stevig aan. Om de filters te testen ben ik gistermiddag (zaterdag 23 oktober 2016) naar de haven gegaan en daar een mooie plek uitgezocht. Ik iedere keer 5 foto’s gemaakt met de verschillende filters en combinaties van filters telkens op f/5, f/8/, f/13, f/16 en f/22 als referentie heb ik eerst de 5 foto’s zonder filter gemaakt op deze diafragma’s.  Voor het gemak van de weblog laat ik er telkens 4 zien en laat ik de f/22 achterwege.

Hieronder een voorbeeld, links is nd4+nd8 en rechts is zonder filter.

Nog een voorbeeld Links is zonder filter en rechts is met nd8 filter beide op f/5

 

Alle foto’s zijn onbewerkt, Ik heb alleen de lenscorrectie toegepast maar voor de rest zijn de foto’s zo uit de camera gekomen. Ik ben enorm blij met het resultaat wat ik nu heb kunnen zien. Het enige is dat het wat moeite kostte om twee filters in de houder te krijgen en in de beschrijving staat dat er 3 filter in kunnen echter is mij dit niet gelukt en ook hier moet ik nog even naar kijken. De filters voldoen meer dan aan mijn verwachting en dat voor nog geen 60 dollar. Ik ga zeker nog op zoek naar een big stopper van Zomei. Wil je ook met filter fotograferen en wil je niet de hoofdprijs betalen dan kun je op ebay deze set bestellen.

Jullie zien de komende tijd de foto’s wel verschijnen. Vind je het leuk wat ik doe dan kun je me onder andere volgen op  facebook, google+, twitter, instagramPinterest, Tumblr of  Follow my blog with Bloglovin.

One thought on “Zomei Filter test”

  1. bedankt voor de review, veel tijd ingestoken, well done! ik heb de set ook net gekocht, komt deze week binnen, zal op het laatste moment toch niet zitten om voor zo`n set van Lee een klein vermogen neer te tellen voor het aantal keren dat ik de filters gebruik.

Leave a Reply

Translate »