Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
Nikon Z-5
Nikon z-5

Zaterdag 17 oktober 1 dag na mijn verjaardag heb ik met pijn in mijn hart mijn trouwe Nikon d7200 ingeruild voor de nieuwe Nikon z-5. Ik kreeg na een leuke mailwisseling een supermooie inruil deal bij Foto Semeins in Tiel. Dus eerst gewerkt, het was best een pittig werkdagje maar om half 3 was ik klaar en om half 4 zat ik in de bus richting Foto Semeins.

Bij de winkel aangekomen werd ik hartelijk ontvangen en kreeg ik gelijk een lekkere kop koffie aangeboden. Ik was verrast door de mooie winkel en ook een behoorlijk uitgebreid assortiment voor zover ik heb kunnen zien. De Z-5 werd uit de kluis gehaald en mijn d7200 stond inmiddels op de balie te wachten op zijn opvolger, ik vertelde nog dat de d7200 pasgeleden nog mee was geweest naar Zwitserland. Toen ik de Z-5 in mijn handen kreeg was ik gelijk blij, wat een mooie camera dacht ik meteen. Nadat alles afgehandeld was kon ik weer richting huis, helaas moest ik nog een dik half uur wachten op de bus terug.

Thuis aangekomen eerst maar eens wat gegeten en na het eten gelijk de accu opladen en de camera instellen zoals ik het graag heb en zoals ik de instellingen ook op mijn Z-50 heb. Met deze 2 foto machines moet ik het de komende jaren doen. De komende tijd ga ik sparen voor een paar mooie Z-lenzen.

De zondag erna en afgelopen Zaterdag op pad geweest om de Z-5 uit te proberen en ik moet zeggen dat ik uitermate tevreden ben over de kwaliteit van de foto’s die uit deze nieuwe camera komen.

Nog even wat specs;

Nikon z-5 heeft een 24,3 full frame sensor, een supermooie EVF, eye en animal eye autofocus, een kantelbaar lcd scherm, dual sd kaart slot en natuurlijk de mooie Z-mount. Wil je alles specs rustig bekijken dan kan dat hier.

Dat ik enorm blij ben met deze nieuwe camera en met de set die ik nu heb dwz, de Nikon z-50 en de Nikon Z-5 hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.

Hier een aantal foto’s die ik vorige week zaterdag en afgelopen zondag gemaakt heb met deze nieuwe camera, zaterdag hier in de uiterwaarden en bij de Rijn en afgelopen zondag in Rotterdam.

De komende tijd zullen er uiteraard meer plaatjes volgen maar voor nu was dit het eventjes.

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jaap Mons

Hallo plaatsgenoot en mede genieter van een Nikon Z camera. Mooie fotoserie Nu sparen voor een 50mm.1,8S Dat is een toplens.

jaap Mons

Ik heb de Z6 met de 50mm.1,8 ,de 14-30mm.f4 en de 24-70mm. F4 voor de 14-30mm. heb ik ook een nd8 filter.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x