Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
Viltrox

Viltrox 85mm f/1.8 lens.

Al maanden keek ik uit naar het moment dat ik de Viltrox 85mm voor de z-mount aan mijn gear toe kon voegen. Ik kon deze lens de dag na levering gelijk uitproberen bij een ontzettend leuke familie shoot in het Bennekomse bos. Het was even wennen voor mij omdat ik nog niet eerder met een 85mm heb gewerkt. Maar dat wennen ging vrij snel en heb ik lekker gefotografeerd op een groot diafragma tussen de 1.8 en 2.5. Ik heb even toestemming gevraagd of ik een aantal foto’s mocht plaatsen, dit was geen probleem.

dus bij deze een aantal shots gemaakt met mijn Nikon Z-5 in combinatie dus met de Viltrox 85mm f/1.8.

Het jochie was in eerste instantie wat verlegen maar na een tijdje kwam ie lekker los en begon ook hij het erg leuk te vinden en wilde op een gegeven moment zelfs een stukje samen met mij hand in hand lopen.

Alle foto’s zijn inmiddels afgeleverd en naast de digitale plaatjes wilden ze ook een paar a3 prints. Deze mensen zijn enorm blij met de foto’s en daar wordt ik dan ook weer happy van en geeft mij het gevoel dat ik op het goed paadje zit.

Fotofair

Vorig weekend ben ik samen met Dirkjan naar de fotofair in Eersel geweest, we hebben lekker rondgestruind in de verschillende stands en zodoende ook weer genoeg mooi spul gezien. Behalve de stands waren er ook verschillende acts en workshops. Aan de workshops hebben we niet meegedaan maar omdat we de camera toch meehadden hebben we van de verschillende acts we wel een paar mooie foto’s kunnen maken. Ook nu had ik mijn z-5 en de Viltrox lens meegenomen om zo ook wat meer ervaring met deze lens te krijgen.

Ik vond de vuurspuwers mooi en erg indrukwekkend om te zien. Op de fotofair heb ik nog een reisstatiefje gekocht. Ik heb deze nog niet getest maar dat ga ik binnenkort zeker doen, het is een klein statief van carbon, dus lekker licht en handzaam en scheelt dus weer een stukje in gewicht.

Het is er eentje van Calumet en wel de CALCK8204 die op de beurs in de aanbieding was.

Dit was ook weer een lekker dagje en hebben we genoten van de acts en niet te vergeten het mooie weer. Alhoewel het wel slecht werd toen wij weer richting huis vertrokken. Onderweg nog een koffietje gescoord zoals we dat eigenlijk altijd doen.

Updates,

Ook afgelopen zondag had ik een fotoshoot met een familie en een hondje, ook van deze familie weer leuke foto’s gemaakt, deze keer heb ik beide camera’s gebruikt. De z-50 voor de actiefoto’s en voor de portretjes heb ik de z-5 natuurlijk weer gebruikt en natuurlijk wederom met de Viltrox lens.

Verder heb ik nog 2 mooie prints kunnen verkopen en natuurlijk hoop ik dat de klanten hier heel veel kijkplezier aan gaan beleven. Verder heb ik in mijn werk aan de muur shop een panorama foto van de Pontsteiger in Amsterdam toegevoegd. Ik denk dat deze ook goed gaat verkopen vanwege de mooie reacties die ik heb gekregen op deze plaat.

Helaas zitten er de komende tijd geen fototripjes in met Dirkjan omdat hij een paar ribben heeft gebroken. Gelukkig zijn het zijn ribben want dit had ook anders af kunnen lopen. Beterschap maat.

Dit was het wel weer zo’n beetje voor nu. Weten jullie nog iemand die een leuke shoot wil dan hoor ik dit heel erg graag.

Mijn volgende blog zal waarschijnlijk even op zich laten wachten vanwege de zomer en het feit dat ik op dit moment geen concrete plannen heb, maar dit kan zo weer veranderen. Je weet het tenslotte nooit.

 

Groetjes en tot de volgende.

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H Stok

Log blogje, en leuk dat de lens bevalt. Ik zelf ben helemaal weg van de oude Panagor 135 mm f/2.8 welke in met een adapter op de Nikon D5300 gebruik.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x