Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Pluto trigger splashes

Vorige week heb ik me bezig gehouden met mijn Pluto trigger om splashes te maken. Het doel was om van deze splashes een mooie Kronen in verschillende kleuren te creëren en dan nog het liefst  met een fraaie reflectie. Een pluto trigger is een apparaatje die op verschillende manieren je camera kan laten triggeren, onder andere door geluid of bijvoorbeeld door een laser. Echter zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk bijvoorbeeld bliksem vastleggen of een timelapse.

Ik heb deze trigger vorig jaar samen met een druppelaar gekocht een paar keer wat mee geëxperimenteerd en daarna niks meer mee gedaan. En eigenlijk door een youtube filmpje weer geïnspireerd geraakt om hiermee weer eens mee  aan de slag te gaan.

Pluto trigger set met de druppelaar
de druppelaar opgesteld

Projectweek:

Ik heb er gelijk maar een projectweek van gemaakt, dus de hele week ben ik hiermee in de weer geweest met verschillende kleuren, verschillende opstellingen en instellingen. De spullen die ik heb gebruikt inclusief eventuele links vind je aan het eind van deze post.

Hoe begin je:

Tja hoe begin je dan, eerst alles neerzetten en opstellen, een testshot zonder flits maken en kijken of er op deze testshot niets te zien  is behalve zwart want we gebruiken de flits om een moment te bevriezen.

Vervolgens vul je de druppelaar met een vloeistof naar keuze (ik heb voor alles shots melk gebruikt). Laat een druppel op je ondergrond vallen en zoek iets wat je dan in het midden van het plasje melk kan zetten om op scherp te stellen. Heb je dat voorelkaar kun je met een pipet wat melk bij het plasje voegen zodat het wat groter word en wat meer volume krijgt. Als je dit gedaan hebt kun je de app gaan instellen en vergis je niet want hier gaat behoorlijk wat tijd inzitten.

Met name het bepalen van het moment dat de flitser af moet gaan is lastig, in dit screenshot zie je de instellingen die ik voor het grootste deel heb gebruikt. De Flashdelay heb ik ingesteld op 300 miliseconden. Dit houd in dat na het indrukken van de play knop de flitsers na 300 ms afgaan. De dropsize is de grootte van de druppel, die heb ik op 50 of 60 gehouden. Staat alles goed getimed dan kun je kleuren toevoegen.

Kleuren toevoegen

Voor de kleuren heb ik foodcoloring gebruikt, zowel vloeibare als in poedervorm en ik had ook nog een soort van pasta maar dat werkte niet goed. Ik begon met 2 kleuren, volgens mij rood en groen. Na 10 tot 15 keer is het handig om je onderplaat schoon te maken en weer opnieuw te beginnen, ik wisselde steeds van kleuren om te kijken wat er uiteindelijk mooi uit gaat zien op de uiteindelijke foto.

Opruimen:

Als je klaar bent met een sessie is het opruimen geblazen, het wordt wel een troep. Het spul spettert overal naartoe (hou hier wel rekening mee). En het is raadzaam om tussendoor te kijken of er geen spetters op je lens zitten, ik heb een paar keer gehad dat hierdoor mijn foto’s niet scherp werden.

Selecteren en nabewerken,

Dan als je bijna 1000 shots hebt gemaakt, dit is inclusief testshots en scherpstelshots moet het natuurlijk allemaal geselecteerd worden, welke foto’s wil je houden en welke niet. Ik vind dit altijd een lastig proces. Uiteindelijk heb ik 75 foto’s overgehoduen.  Na de selectie kan het nabewerken beginnen, ik gebruik hiervoor altijd lightroom en af en toe photoshop. Het nabewerken van foto’s doe ik op mijn eigen manier en dat ik als resultaat foto’s krijg die ik mooi vind, mooi van kleur in dit geval.

Kleurstoffen zijn felle kleuren die ik ook terug laat komen in mijn foto’s.

Het resultaat:

En na al dat werk, opzetten, scherpstellen, druppelen, schoonmaken, selecteren en nabewerken is het natuurlijk tijd om het resultaat met de wereld te delen. Ik laat hier een kleien selectie van de mooiste shots zien.

 

Tot slot:

Ben ik nu klaar met de pluto trigger? nee dus voorlopig nog niet. Ik wil deze week of volgende week weer iets anders gaan doen met dit apparaatje. Ik heb me prima vermaakt deze week en als je lekker bezig bent vliegt de tijd voorbij.

De spullen die ik heb gebruikt:

Dit was het voor nu, hoop dat je dit een leuke blog vind. Heb je vragen stel ze dan gerust. Deze week gaan we ook weer iets leuks doen en daar gaan we ieder geval deze lightstick voor gebruiken.

Vind je het leuk wat ik maak kun je me altijd volgen en dat kan onder andere op mijn facebook pagina of Instagram.  Ook kan ik voor jou of jullie een fotoshoot verzorgen neem voor meer informatie hierover contact met mij op. dat kan via het contactformulier.

Tot de volgende keer maar weer.

 

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x