Afgelopen zondag ben ik Rotterdam geweest om Plaatjes te schieten waaronder een aantal “Streetstyle” foto’s. Die streetsteyle foto’s bewerk ik op een bepaalde manier en in deze weblog wil je wat meer vertellen over de werkwijze die ik gebruik.

Ik begin met het Importeren van de foto’s in lightroom, maar vervolgens een selectie en met de selectie ga ik aan de slag. Bij de foto in dit voorbeel is de achtergrond overbelicht en de voorgrond onderbelicht. Ik begin vaak met de serge rameli methode.

Wit balans en tint doe ik op automatisch en zet ik de belichting op een niveau dat ik persoonlijk goed vind. Daarna hooglichten helemaal uit en schaduwen aan tot 80 a 90%. Daarna wit en zwart punt neerzetten en de horizon recht.

Helderheid naar smaak tussen 25 en 30% en levendigheid en saturatie wederom naar smaak.

Daarna foto exporteren naar coloreffex en kies ik het filter Detail extractor die zet ik afhankelijk van de foto tussen de 15 en 25% en in dit filter contrast en saturatie naar smaak, daarna het filter brilliance / warmth om een beetje gloed te creëren om vervolgens het bestand op te slaan. Terug in light room gaan we opnieuw met de belichting, hooglichten en schaduwen schuiven tot het gewenste resultaat dan eventueel nog helderheid, levendigheid en saturatie aanpassen.

Omdat er tijdens de bewerking wat ruis ontstaat exporteer ik vervolgens naar dfine om deze te verminderen en dan heb ik een andere plugin in lightroom die noisereduction heet die klik ik altijd op medium en van Behind the Lenscap heb ik een paar mooie presets waaronder sharp as a knife.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Dit is hoe ik het doe, de detail extractor is één van mijn favoriete filters. Heb je vragen, wil je meer weten of wil je misschien meer uitleg kun je me altijd vragen. Er zijn veel mensen die aan mij vroegen hoe ik het doe misschien een workshopje een idee laat het me weten.

Vergeet niet om me te volgen via  facebook, google+, twitter, instagram or Pinterest,

De rest van de Rotterdam foto’s zijn te bekijken in mijn volgende blogje dus hou de boel in de gaten.

 

Robert

Leave a Reply

Translate »