Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe camera, namelijk de splinternieuwe Nikon Z-50 systeem of spiegelloze camera. Ben een aantal keer op pad geweest met deze mooie camera en al een paar mooie plaatjes met deze camera geschoten.

Het is wel even wennen, maar ik denk dat dit het geval is met elke nieuwe camera die je koopt. Ik moet denk ik vooral wennen aan het touchscreen met al zijn functies en toepassingen. Waar ik ook aan moet wennen is the Electronische viewvinder ofwel EVR, ook het terugkijken van de foto’s kan in de EVR zo heb ik uitgevonden. Toch maar eens het boekje doorlezen want ik had wat moeite met het focus gebeuren.

De z50 is lekker licht en handzaam en het touchscreen kun je uitklappen. In veel reviews vind men het scherm een nadeel omdat als je hem helemaal omklapt je deze niet kan gebruiken op een statief. Ik vind het geen probleem en vind dit scherm Ideaal voor laag bij de grond shots.

Ook qua mobiliteit heeft deze camera geen gebrek met de snapbridge app kun je de camera makkelijk verbinden met je telefoon of google laptop om zo de foto’s te downloaden of om de camera op afstand te bedienen.

Ik heb de set met de 2 kitlenzen gekocht en ik heb de FTZ adapter apart besteld zodat ik mijn andere nikon lenzen ook kan gebruiken op de Nikon Z50. Met deze twee kitlenzen (een 16-50 en een 50-250) heb je wel gelijk een mooi bereik.

Met de foto’s die het apparaat produceert ben ik zeer tevreden maar daar kun je zometeen zelf ook over oordelen.

Komende tijd deze camera verder uitproberen, naast een nieuwe camera heb ik inmiddels ook weer een nieuwe telefoon die ook prachtplaatjes produceert, maar daar over de volgende keer meer.

Wil je een keer een fotoshoot, kijk dan even bij de mogelijkheden

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x