Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
Lightpainting
Lightpainting.

Oke, in mijn vorige post had ik al verklapt dat we iets met onderstaande lightstick gingen doen. Echter ging daar een klein verhaal aan vooraf.

Eerder deze maand hadden we (Ik en Dirkjan) namelijk al een poging gedaan echter ging dat faliekant mis. We hadden (of liever gezegd ik had) het verkeerde staalwol gekocht, een beetje onvoorbereid en bij de supermarkten hier gekeken maar alleen maar met staalwol met zeep. Ik dacht dat dit misschien ook wel kon lukken, dat was dus helemaal verkeerd bedacht, daarnaast zou ik mijn eigengemaakte lightstick meenemen echter was ik deze vergeten.

Wel hadden we nog was sterretjes en door deze sterretjes in een accuboor te steken en vervolgens gaan draaien zou in principe ook mooie plaatjes op kunnen leveren. Maar helaas lukte dit ook niet en daarna hebben we het maar opgegeven en zijn onverrichter zaken weer naar huis gegaan. Na de tijd hebben we hier nog smakelijk om gelachen.

De volgende dag heb ik in ieder geval het correcte staalwol besteld en kwam mijn op alie-express bestelde lightstick ook binnen en  konden we een nieuwe poging ondernemen. Een goede week later was het zover en ondernamen we een nieuwe poging om te gaan lightpainten.

Deze keer met veel meer succes maar omdat het nog beter kan zullen we binnenkort als het enigszins weer mogelijk is er nog een keer op uit trekken om het nog een keer dunnetjes en beter over te doen. We hebben met deze pogingen ontzettend veel schik gehad en hebben de lachspieren weer goed hun best gedaan.

Hier zijn dan ook de door mij gemaakte foto’s

 

Als we ‘s avonds weer naar buiten kunnen gaan we dit nog een keer proberen met hopelijk nog betere resultaten. Omdat we toch met lichtjes bezig zijn onstond er eerder deze week een spontaan idee tijdens het afsprelen van een LP van Bob Dylan, niet dat dit laatste enorm relevant is.  In eerste instantie wilde ik proberen om product foto’s te maken van deze platenspeler en terwijl ik hiermee bezig was zag ik deze vingerledjes naast de draaitafel liggen.

Toen bedacht dat het misschien cool zou zijn om zo’n vingerledje op het midden van de elpee te leggen om daar een lange sluitertijd foto van te maken. Dit werden er al snel 2 en vervolgens met drie verschillende kleuren kreeg ik het mooiste resultaat zoals je op de volgende foto’s kunt zien.

De spullen die we voor ons lightpainting avontuur hebben gebruikt zie je op de foto hieronder.

  • Stevig touw of een stuk ketting
  • Zaklamp (in de link een voorbeeld, er is veel keus)
  • Een metalen (RVS) garde met aan het eind van de steel een oogje om het touw of ketting aan vast te maken
  • Aansteker (bij voorkeur eentje die het goed doet)
  • zelfgemaakte ledstick
  • gekochte ledstick
  • afstandsbediening voor beide ledsticks
  • powerbank voor de zelfgemaakte ledstick (voor de stroom)
  • Staalwol (staalwol met de aanduiding 0000 werkt het beste volgens internetbronnen)
  • De vingerledjes waren ook mee maar deze hebben we uiteindelijk niet gebruikt.

Voor de volgende lightpainting sessie keer hebben we wellicht een grotere garde of een soort van kooitje nodig en een aansteker zoals in de link hierboven. Het staalwol wat ik had was perfect voor het doel, oh en de volgende keer wellicht wat meer bescherming omdat ik een brandplekje op mijn keel heb opgelopen, niet erg groot wel pijnlijk.

In mijn volgende blog neem ik jullie weer eens mee door Wageningen, want afgelopen maandag een lekker fiets / wandel tocht gemaakt en veel foto’s gemaakt met de nieuwe Samyang lens. Hebben jullie vragen of opmerkingen dan hoor ik dit graag.

Wil je een keer poseren voor de camera buiten of hier in de studio of misschien wil je met je vriendin(nen) op de foto, dit kan allemaal. Neem voor meer informatie contact met mij op via het contact formulier. Dan wilde ik het hier voor nu bij laten.

Dirkjan, bedankt voor de gezelligheid.

Share
5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Hauer

Lekker bezig Robert💪
Die led lichten doen het ook leuk in de ketting tussen garde en je hand.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x