Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Eerst even dit:

Het is al een tijd geleden dat ik iets gepubliceerd heb maar het is niet zo dat ik stil heb gezeten. Ik ben nog steeds veel aan het fotograferen zo ben ik op een mooie avond naar de sluizen in driel geweest en heb ik hier in Wageningen ook veel gefotografeerd en heb ik onder andere hier in de haven foto’s van de graffiti gemaakt en heb ik een serie foto’s gemaakt met mijn nieuwe 85mm lens. Hier ga ik later nog een blogje over maken.

Daarnaast ben ik een nieuwe review van drukwerknodig.nl aan het maken en komt er wellicht nog een samenwerking aan met een andere fotodrukker. Verder gebeurd er privé ook erg veel en ga ik onder andere eind september beginnen aan een nieuwe baan.

Soms heb je even tijd nodig om alles weer op een rijtje te zetten en heb je even pauze nodig om daarna weer met volle energie leuke dingen te gaan ondernemen. Ik ben nu ook weer volop bezig met de website en komt er ondere andere een nieuwe project pagina en een lightpaint album bij. Deze laatste pagina is een overzichts pagina en in het menu kun je verschillende onderdelen aanklikken.

De afgelopen 2 weken ben ik druk aan de knutsel geweest om een light aint tool te maken. Daarover kun je hieronder verder lezen en natuurlijk de foto’s bekijken.

Mijn 2e diy lightpaint project

Terwijl ik een tijd geleden wat op Youtube aan het struinen was kwam ik wat filmpjes tegen waarin mooie domes gecreëerd werden en omdat ik me hierdoor afvroeg hoe men dit deed ben ik hier verder in gaan duiken. Ik vond dit zo leuk dat ik besloot om hier zelf mee aan de slag te gaan want het leek zo gemakkelijk.

Het recept:

Je neemt een fietswiel, iets wat als as kan fungeren, een ledstripje en klaar is kees, althans dat dacht ik.

Mijn 2e diy lightpaint project

Maar helaas ging dit niet helemaal op. Een aantal keer heb ik aanpassingen gedaan en drie versies en 4 ledstrips verder heb ik het nog steeds niet goed voor elkaar. Het probleem is dat de dome te plat is aan de bovenkant. Hoewel ik volgens de geleerden alles correct hebt lukt het me niet om een meer ronde vorm aan de bovenkant te krijgen.

Ik had gehoopt dat dit met mijn laatste versie of revisie opgelost zou zijn, maar helaas is dit niet het geval en ik denk dat de oorzaak door de laatste ledstrip komt. Nou eigenlijk niet door de ledstrip maar door mij omdat ik een te korte heb besteld. Ik had er eentje van 3 meter moeten bestellen ipv eentje van 2 meter zodat ik de ledstrip hoger op de band kan bevestigen. Anyway hieronder een afbeelding van de tot nu toe laatste versie (overigens nog zonder de nieuwe leds)

Het plan is om hier na onze vakantie weer mee verder te knutselen zodat hij klaar is om te gebruiken op een lightpaint tripje naar een mooie plek in Duitsland. Dit tripje hebben voor begin oktober gepland en is natuurlijk afhankelijk van de Covid situatie die dan geld in Duitsland.

Voor nu is het nog een work in progress dingetje, maar erg leuk om mee bezig te zijn. Overal in huis liggen inmiddels led stripjes of delen van led stripjes met bij behorende afstand bedieningen.

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de foto’s die ik tot dusver heb gemaakt met dit zelfgemaakte apparaat, bij deze een kleine selectie van de tot nu toe gemaakte foto’s

Het ziet er allemaal redelijk mooi uit en vooral met de reflecties van de regen, maar het kan nog mooier. Zoals ik eerder al aangaf ga ik na onze vakantie hier verder mee experimenteren zodat het er dus nog mooier uit gaat zien allemaal.

Morgen of donderdag komt er nog een leuke review van een dibond print van drukwerknodig.nl en dan zal na onze vakantie weer nieuwe dingen posten met natuurlijk mooie kiekjes van onze vakantie bestemming.

 

cheers.

 

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob

Gaaf gemaakt Robert. Voorbij fietsen met ledjes aan de wielen is misschien ook mooi effect

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x