Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Lichtende Nachtwolken (Noctilucent clouds) is een van de vele mooie natuurverschijnselen.

Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte[1], veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo’n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. De gewone wolken, die we meestal zien, steken daar donker bij af en kleuren na zonsondergang eerst rood en vervolgens donkergrijs. De lichtende nachtwolken blijven dan wit, geel-oranje of lichtblauw. De sterren blijven in deze dunne wolken zichtbaar.

(Bron Wikipedia meer lezen over dit verschijnsel https://nl.wikipedia.org/wiki/Lichtende_nachtwolk )

Om dit verschijnsel te fotograferen ben ik 2 keer op pad geweest toen de voorspellingen en omstandigheden redelijk gunstig waren althans dat was de eerste keer, de tweede keer zag mijn vrouw ze uit het keukenraam en zei “zijn dat niet die bijzondere wolken”

Voor de eerste poging was ik richting de Rijn gegaan behalve de wolkjes die er niet heel intens waren die avond heb ik ook wat nachtelijke landschappen gemaakt.

Dat ik de volgende serie heb gemaakt heb ik mede te danken aan mijn vrouw die me erop attendeerde, deze nacht waren ze echt spectaculair. Ik heb daar ff staan genieten van dit fenomeen. Deze foto’s zijn genomen op verschillende plekken aan Geertjesweg.

Voor nu een fijne avond en vergeet niet om me te volgen, dit kan onder andere op facebooktwitterinstagram, of  Volg me via Bloglovin.

oh ja, nog even dit,

Volgende week vertrekken we voor 10 dagen naar Noorwegen en natuurlijk hoop ik daar mooie plaatjes te schieten. Ik ga proberen op mijn facebookpagina een soort van reisverslag te maken. Dus like je mijn pagina nog niet dan kan dit hier.

maar veel leuker is het om ook even te kijken op https://facebook.com/robert.stienstra.photography

tot gauw.

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x