Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
Februari 2021

Februari 2021, lente in de winter

In mijn vorige bericht had ik geroepen dat ik nog meer winter foto’s zou gaan maken maar door drukte qua werk is dit er helaas niet meer van gekomen en toen ik weer tijd had was het opeens lente geworden en is sneeuw en ijs allang weer verleden tijd.

Saharazand

Door het mooie weer en in zuidelijke luchtstromen werd de afgelopen week saharazand meegevoerd in onze luchten. Hierdoor kunnen mooie kleuren in de lucht ontstaan dit voornamelijk bij zonsopkomst en zonsondergang. Dus afgelopen maandag was ik vroeg uit de veren om dit fenomeen eens haarfijn vast te leggen want hoewel dit vaker voorkomt heb ik dit nog niet eerder vast kunnen leggen.

Hoewel ik geniet van het mooie weer speelt de hooikoorts ook weer enorm op, voor mij is dit een groot nadeel van het mooie lenteweer en dan moet de echte lente nog beginnen. Gelukkig heb ik medicatie die helpt om de hooikoorts een beetje te onderdrukken. Ik hoorde dat ontzettend veel mensen hier last van hebben, bij mij uiten de klachten zich in brandende ogen, geïrriteerde holtes (neusholtes, oren en achter in mijn keel) en veel niezen. Maar vooral de ogen is vervelend omdat die continu aan het tranen zijn. Zo blijkt maar weer dat elk voordeel een nadeel heeft.

Brandend staal

Afgelopen maandagavond heb ik samen met een vriend van mij weer een sessie staalwol slingeren gedaan, ik vond vorige week een mooie plek hier in Wageningen dus ver reizen was het niet en zo konden we weer op tijd thuis zijn. Dit laatste natuurlijk in verband met die vervelende avondklok.

We hebben veel geleerd van de vorige sessie en wisten we nu min of meer wat we precies aan het doen waren en hierdoor kregen we veel mooiere foto’s dan de vorige keer. Echter had ik mezelf nog steeds niet goed beschermd want ik kreeg toch weer een stukje brandend staal in mijn kraag. Volgende keer maar een hoodie aan doen, dat scheelt weer een brandplek maar verder hebben we een erg leuke avond gehad.

Deze keer hebben we een 9 volt batterij gebruikt om het staalwol te laten ontbranden, en heb ik van te voren ledjes in het touw gemaakt waardoor er verschillende kleurtjes te zien zijn. Ik heb het idee dat dit nog anders / beter kan, daarnaast lijkt het me leuk om er een rookfakkel bij te gebruiken. De oude stadsmuur en de stadsgracht bij het spijk is een perfecte locatie voor het slingeren waardoor je ook mooie reflecties in het water krijgt.

Nog even de benodigdheden op een rijtje

Zorg er altijd voor dat je minimaal met 2 personen bent en dat je een brandblussertje of een emmer water bij hand hebt voor het geval dat het mis gaat want je speelt letterlijk en figuurlijk met vuur. En natuurlijk moet je dit niet bij brandbare objecten of in een omgeving doen waar brandgevaar kan ontstaan. Heb je vragen dan mag je ze mij gerust stellen, dat kan via een privé bericht op social media maar ook in de reactie hieronder of via het contactformulier.

De studio mag weer open

vanaf 2 maart mag de studio weer open en kunnen er weer portretten gefotografeerd worden. Omdat dit een tijdje heeft stil gelegen zijn er vast veel mensen die een nieuwe portret of profiel foto nodig hebben of misschien wel een gezinsfoto. Heb je hierover vragen mbt beschikbaarheid, kosten of mogelijkheden, kun je ook hiervoor gerust contact met mij opnemen.

Daarnaast wil ik ook kleinschalig workshops gaan geven, kleinschalig dus in groepjes van maximaal 3 a 4 personen met ook kleinschalige prijsjes en  ook hiervoor geld: heb je interesse laat dit me dan weten via de eerder genoemde kanalen.

Dit was het weer even voor nu.

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x