Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
terugreis
Op vakantie naar Zwitserland, de terugreis.

Dag nummer 7, het einde van onze vakantie begint vandaag er rest ons nog de terugreis met 1 overnachting in het zelfde hotel waar we op de heenweg ook hebben geslapen. Wij zijn niet heel tevreden over deze accomodatie, maar in onze groep zijn hier de meningen over verdeeld. Om half 8 was het ontbijt en om kwart voor 9 was het vertrekken of was het 9 uur.

In ieder geval had ik nog ongeveer een uurtje de tijd om nog paar plaatjes bij de waterval te maken en een mooie overzichtfoto van het dorp. Het had gevroren de afgelopen nacht en het was behoorlijk aan de frisse kant.

Een kwartier voor we vertrokken was ik weer terug, de koffers en cameratas zijn weer ingepakt en kunnen de bus in nou ja de koffer gaat in het laadruim en de cameratas hou ik natuurlijk bij me. Het zou weer een aardige rit worden die ons nogmaals door het Rhonedal zou voeren, langs het meer van Geneve met een laatste uitstap in Bern.

Nu is Bern op zich een mooie stad met mooie architectuur maar ik was niet echt in de mood meer om te fotograferen, toch maar 1 van de camera’s gepakt om hier nog een paar plaatjes te schieten,

Na een lunch bij de Mc Donalds, liepen we terug richting de bus. Vlakbij de plek waar de bus stond was een berenkuil en hier in de stad leefden een aantal beren en iedereen was aan het kijken of je er 1 of meerdere kon zien.

Na het zien van deze beren was het tijd om weer verder te rijden naar ons overnachtingshotel. Overigens was het zo dat het originele plan was om in een ander hotel ergens in Duitsland te overnachten maar door de COVID was dit niet mogelijk en heeft bolderman de boel omgegooid. We zouden eten in een Restaurant vlakbij het overnachtingshotel, de afstand konden we lopen. Na de incheck liepen we naar het restaurant en dit bleek een Aziatisch wokrestaurant te zijn. En mensen kinderen,  wat hebben wij hier lekker gegeten er was werkelijk van alles en ik heb nog nooit een wok gezien met zo een uitgebreid assortiment echt niet normaal. Wat een verassing was dit.

Hier een klein overzicht in 3 korte filmpjes

Na nog een laatste drankje gingen we weer terug naar het hotel, uit de koelkast in de bus nog een biertje gehaald en de dag zat er op, de volgende dag zaten we om half 8 aan het ontbijt om een uur later te vertrekken naar Nederland, een saaie rit waar we voornamelijk over de duitse snelweg gereden hebben. Ongeveer om 5 uur kwamen we weer aan bij het Witte huis in Zeeland (het plaatsje) waar we nog een afscheids diner kregen.

Normaal gesproken is dit ook altijd in buffetvorm maar vanwege de Corona werd alles geserveerd, en hierdoor was het ook veel minder uitgebreid maar wel erg lekker ook. Rond 7 uur reden we met het haal en breng busje terug naar ons Wageningen en ik geloof dat we om 8 uur in de avond weer thuis waren.

Wat hebben we een fantastisch mooie reis gehad in en door Zwitserland, zoveel gezien en gedaan maar toch een beetje aan de korte kant. Wij waren de laatste groep die weg konden de rest van de reizen is vanwege de tweede corona golf allemaal geannuleerd. We zijn dankbaar dat we deze reis naar Zwitserland hebben kunnen maken.

Wil je alles nog eens teruglezen, dat kan: dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5 en dag 6

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x