Bent u geinteresseerd in één of meerdere afbeeldingen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

twee weken geleden vertrokken we voor een stedentrip naar Berlijn, omdat we allebei geen rijbewijs hebben gaan we altijd met Bolderman op vakantie. Dit heeft een aantal voordelen maar zeker ook een paar nadelen maar goed dat doet nu niet terzake.

We konden hier in Wageningen opstappen en in Zeeland op het wisselpunt stap je dan over in de bus van jou bestemming. In totaal zijn we zo’n 11 a 12 uur onderweg geweest en kwamen rond half 7 aan in het Van der Valk hotel in Berlijn. Een prachtig mooi hotel waar we “na het inchecken en de koffers naar de kamer te hebben gebracht” vrijwel direct aan het uitgebreide dinner buffet. ‘S avonds zijn we nog even wezen zwemmen in het zwembad van het hotel en na nog een drankje was slapen. De volgende dag rond half 8 ontbijten en om 9 uur vertrokken we richting het centrum van Berlijn.

We zijn bij de muur geweest, het joodse monument en natuurlijk daar waar het beruchte Checkpoint charlie was en niet te vergeten de Westside Gallery, ‘s middags hebben we nog lekker op het terras gezeten en voor het avond eten konden we terecht bij een vietnamees restaurant waar we wederom heerlijk hebben gegeten.

Nat het eten nog een rondje door de stad gereden in het donker vanwege het lichtfestival, maar helaas gooide de regen roet in het eten, wel zijn we nog bij het indrukkwekkende sony-center geweest. Rond 10 uur waren we weer terug in het Hotel.

De zaterdag wederom rond de zelfde tijd opgestaan en ontbeten en waren onder andere Slot charlottenburg, het olympisch stadion, het geallieerden museum aan de beurt en stond er nog een boottocht over de spree op het programma. Na deze boottocht hadden we gelegenheid om zelf de straten van Berlijn te verkennen. Rond half 7 werden we weer opgehaald om terug richting het hotel te gaan waar het buffet al weer voor ons klaarstond. En Helaas was het de volgende ochtend al weer tijd om naar huis te gaan.

Berlijn is een mooie bruisende stad en stikt van de moderne architectuur waar ik als fotograaf me weken en weken lang kan vermaken. We hebben veel geleerd over de geschiedenis, onze gids Gerrit wist enorm veel te vertellen. En we hebben veel gezien

Mijn hoogtepunten van deze trip, de rondleiding door de Joodse wijk het joodse monument, en het Sony Center.

Share
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x